joi, 9 februarie 2012

Tratamente eficiente anti fumat

Tratamente eficiente anti fumat

 Nu trebuie să te lupţi singură cu tutunul. Află ce tratamente, naturiste sau nu, te ajută să te laşi de fumat şi cât costă ele. Cel mai puternic aliat în lupta cu tutunul rămâne...


... voinţa şi dorinţa adevărată de a te lăsa. Ţi-o vor spune cei care au încercat plasturi, ţigări electronice, medicamente şi până la urmă s-au lăsat mult mai uşor decât credeau, fără ajutor, printr-un simplu efort de voinţă.

Totuşi, medicamentele, naturiste sau nu, pot fi un ajutor demn de luat în seamă. Dacă efectele nu sunt chiar cele aşteptate, măcar ştii că nu te lupţi singură cu fumatul şi că te poţi baza pe un ajutor. Şi poate funcţionează şi efectul placebo.

Terapia de substituţie cu nicotină


Această denumire pompoasă include de fapt tratamente pe care le cunoaştem cu toţii: plasturi, gumă de mestecat, ţigări electronice, ţigări din plante, toate cu un conţinut de nicotină.

Nicotina este substanţa care dă dependenţa fizică a fumatorului, iar când renunţi la ţigări, simptomele  pe care le resimţi sunt cele ale sevrajului de nicotină. Ca să le previi poţi să foloseşti un produs cu nicotină, care îţi furnizează drogul tău, deci reduce sevrajul, dar fără să conţină şi celelalte toxine din ţigări - monoxidul de carbon, gudronul şi restul.

Din păcate, substituţia cu nicotină nu este o metodă 100% sigură de a te lăsa de fumat  căci sevrajul de nicotină este numai o parte a procesului de vindecare. Chiar dacă nu simţi lipsa drogului, va exista în continuare nevoia de a lua o pauză, de a ţine ceva între degete etc. Adică va exista dependenţa psihică, mult mai puternică decât cea fizică.



Medicamente pe bază de reţetă


Acestea acţionează la nivelul creierului, blocând receptorii nicotinei. Atunci când fumezi, aceşti receptori "simt" nicotina ajunsă în organism şi declanşează producaţia de dopamină, substanţa care îţi dă acea stare de bine după o ţigară. Medicamentele anti-fumat acţionează asupra aceloraşi receptori de la nivelul creierului, făcându-i să elibereze constant o anumită cantitate de dopamină, aşa încât să ai o stare de bine chiar dacă nu fumezi. Este cazul bupropionului, vândut la noi sub numele de marcă Zyban.

Celalalt medicament disponibil în farmacii, Champix, acţionează la fel, dar în plus blochează receptorii nicotinei, aşa încât, atunci când fumezi nicotina nu mai are acelaşi efect asupra creierului tău. Fumezi degeaba, căci nu mai simţi nicio plăcere.

Din păcate, aceste medicamente, care sunt mai eficiente decât orice alt tratament au efecte secundare şi contraindicaţii de care trebuie să ţii seama când începi tratamentul. Tocmai de aceea, ele se eliberează numai pe bază de reţetă. Dacă vrei să încerci, discută despre asta cu medicul tău de familie şi dacă nu există contraindicaţii îţi va da o reţetă.

-    Champix, 11 pastile de 0,5 mg plus 14 pastile de 1 mg, 160 lei
-    Champix, 28 pastile de 1mg, 190 lei
-    Zyban, 30 pastile de 150 mg, 90 lei

Dacă preţul ţi se pare cam mare, gândeşte-te cât ai da pe ţigări în perioada tratamentului.

Produse naturiste anti fumat


Deşi eficienţa lor nu este aceeaşi, şi produsele naturiste te pot ajuta. Le găseşti sub formă de pilule, soluţie, spray şi chiar sub formă de ţigări.

Conţin plante şi amestecuri de plante care reduc nevoia de a fuma sau produc aversiune faţă de fumat şi în acelaşi timp detoxifică organismul fumătorilor şi foştilor fumători. Printre ingrediete se pot afla extracte de mentă, eucalipt, salvie, cătină, armurariu, pătlagină şi altele.

Chiar daca par să uşureze procesul, produsele naturiste sub formă de ţigări nu sunt cele mai indicate. Deşi conţin şi acestea plante cu proprietăţi anti-tabac, faptul că fumezi în continuare nu face decât să prelungească dependenţa psihică. De preferat sunt produsele cu alte modalităţi de administrare.

-    NTB ţigări din plante fără nicotină, 18 lei
-    Antitabac plant, picături,  14 lei
-    Tabac stop, picături, 6 lei
-    Tutun Stop Hofigal, 40 pastile, 15 lei
-    Detoxtab Spray Favisan, 5 lei
-    Detoxtab masticabil, 6 lei
-    Nicotan spray, 20 ml, 11 lei

Sursa: Tratamente eficiente anti fumat | Unica.ro http://www.unica.ro/detalii-articole/articole/tratament-anti-fumat-6641.html#ixzz1lsKqHJrv

Un comentariu:

  1. Alright...

    This may sound kind of weird, and maybe even kind of "supernatural"

    HOW would you like it if you could just press "PLAY" to LISTEN to a short, "miracle tone"...

    And magically attract MORE MONEY into your LIFE???

    I'm talking about thousands... even MILLIONS of DOLLARS!

    Think it's too EASY??? Think it's IMPOSSIBLE?!?

    Well, Let me tell you the news...

    Sometimes the most magical blessings life has to offer are the EASIEST!

    Honestly, I will PROVE it to you by allowing you to listen to a real-life "miracle abundance tone" I've synthesized...

    And do it FREE (no strings attached).

    You just hit "PLAY" and the money will start coming into your life.. starting pretty much right away..

    CLICK here to PLAY this magical "Miracle Money Tone" - it's my gift to you!

    RăspundețiȘtergere